Bomben är ett populärt oddsspel som erbjuds av Svenska Spel, där spelare har möjligheten att tippa korrekta resultat i lagsporter som fotboll, hockey, bandy och innebandy. Spelet har varit en del av Svenska Spels utbud i över 20 år och fortsätter att vara en favorit bland spelentusiaster som söker en spännande utmaning. Denna artikel syftar till att belysa spelets unika egenskaper och hur det skiljer sig från andra spelalternativ. Här finns oddset bomben strategier och vidare.

Spelets Struktur
Bomben består av en kupong med ett antal matcher, oftast fyra, men ibland kan det vara två eller tre. Målet för spelaren är att pricka rätt slutresultat i samtliga matcher, med fokus på det exakta antalet mål för respektive lag i varje match. Detta skiljer sig från traditionell betting där man oftast tippa på hemma- eller bortavinst.

Poolspel
Liksom Stryktipset, är Bomben ett poolspel där spelarna tävlar mot varandra snarare än mot Svenska Spel. Samtliga insatser samlas och delas upp, där en del går till rullpotten, en del till Svenska Spel, och resten blir prispotten. Vinstens storlek påverkas av hur många som deltar och hur stor den gemensamma insatsen är.

Radinsats och gardering
Spelare har möjligheten att gardera sina val genom att kryssa i flera olika utgångar i en och samma match, vilket påverkar kostnaden för spelet. Radinsatsen, som kan variera mellan en, två, fem eller tio kronor, multipliceras med antalet valda utgångar och avgör hur mycket spelaren vinner om alla val är korrekta.

Rullpotten
I varje omgång avsätts 5 procent av spelarnas gemensamma insats till rullpotten. Denna summa fortsätter till nästa omgång om ingen vinner, och om någon eller några prickar alla rätt adderas rullpotten till vinstutdelningen. Ibland lägger Svenska Spel till extra pengar i rullpotten, vilket ökar vinstens storlek.

Andelsspel och Spela Tillsammans

Bomben erbjuder möjligheten att köpa in sig i ett andelsspel, där spelare kan gå samman och dela på kostnaderna samt vinsterna. Svenska Spel lanserade även funktionen ”Spela Tillsammans” i oktober 2019, som låter upp till 50 spelare skapa ett lag och dela på insatserna och vinsterna.

Digital Spelupplevelse
För de som föredrar att spela på mobila enheter har Svenska Spel utvecklat en app där spelare kan få tillgång till hela utbudet, inklusive Bomben. Appen, Svenska Spel Sport & Casino, erbjuder en smidig spelupplevelse och möjligheten att logga in med hjälp av BankID. Bomben är ett spännande och utmanande spel som erbjuder en unik spelupplevelse. Med möjligheten att gå samman med andra spelare i andelsspel eller skapa egna lag genom ”Spela Tillsammans”, samt chansen att vinna stora summor genom rullpotten, fortsätter Bomben att vara ett attraktivt val för spelentusiaster.