Skägg är högsta mode nu och var och varannan man har ett vältrimmat sådant. Det finns många olika typer av skägg men alla kräver vård, trimning och omsorg. Grooming med andra ord. Det finns många olika produkter och verktyg för detta och en ny, het produkt är skäggolja.

Bli av med kliande skäggbotten och torra strån

I och med skäggtrenden som har kommit med hipsterkulturen de senaste åren har behovet för olika skäggprodukter blivit större och större. Det är mycket viktigt att skägget ser bra ut och att det är välvårdat. Skäggolja gör att det bland annat blir mjukare och mindre stickigt. Oljan återfuktar och motverkar torra och risiga strån som gör att skägget ser torrt och frissigt ut och mindre välvårdat. En sådan här produkt är väldigt bra för dig som har ett långt, fylligt, tjockt eller helt enkelt bara mycket skägg. Har man långt skägg kan det ibland vara svårt att reda ut och det trasslar lätt ihop sig. En olja gör att håret blir lättare att kamma och motverkar trassel och tovor. Dessutom ger det en härlig lyster som gör att ansiktshåret ser starkt och friskt ut. När du använder den här produkten ska du komma ihåg att även massera in oljan i huden för att återfukta där med och då slippa torr, flagande eller kliande hud.

Skäggolja finns i många olika märken och du kan välja den olja som passar dig bäst. De finns i många olika dofter, till exempel citrus, tallskog, tobak, grönt och peppar. Dofterna kan vara lika komplexa som parfymer med toner av både ingefära, cederträ, basilika och lime. Självklart finns det även lukt- och parfymfria alternativ för dig som vill ha en helt naturlig doft. De innehåller ofta essentiella oljor, eller eteriska oljor som de också kallas, som ofta anses ha positiva effekter. Förutom att de doftar gott av till exempel lavendel och bergamott innehåller de vitaminer som ger näring åt skägget. Allt skägg slits och det behöver därför vårdas och tas om hand för att må bra och se bra ut, precis som håret på ditt huvud. Du kan till exempel tvätta ansiktshåret med schampo och balsam för att hålla det starkt och friskt. Vill du sedan ha den där extra touchen som gör skägget glänsande och ger det ett riktigt friskt utseende ska du använda den här produkten.

Skäggolja mjukgör och återfuktar huden så att du slipper klåda, torrhet och obehag. Dessutom får skägget en härlig lyster som gör att det ser friskt och välvårdat ut. Tack vare alla positiva effekter är det verkligen något som är värt att prova.